FIRAT ALABALIK

ALABALIĞIN BİYOLOJİSİ

   
Oncorhynchus mykiss   Walbaum, 1792 [Salmoniade]
FAO İsimler: En – Gökkuşağı alabalığı, Fr – Truite arc-en-ciel, Es – Trucha Arco iris

   

Biyolojik özellikleri
, 60-66 omurlar ile, 3-4 dorsal dikenleri, 10-12 dorsal yumuşak ışınları, 3-4 anal dikenleri, 8-12 anal yumuşak ışınları, 19 kuyruk ışınları fusiform vücut şekli uzatın. Genellikle siyah kenarı ile adipoz yüzgeç mevcut. Hiçbir gerdek tüberküller ama küçük değişiklikler yumurtlama erkeklerde baş, ağız ve renk ortaya çıkar. Aşağıdaki yanal çizgi ve gümüş boyunca pembe bir bandın üstünde zeytin yeşili mavi renktedir. Geri, taraf, baş ve yüzgeçleri küçük siyah lekeler ile kaplıdır. Renklenme yaşam, boyut ve cinsel durumuna göre değişir. Göl sakinleri daha parlak ve gümüşümsü iken dere sakinleri ve anaç için eğilimi, daha yoğun bir renk ile koyu olma eğilimindedir. Hiyoid diş olmaması acımasız alabalık en kolay ayırt edici özelliğidir.
Görüntüler galerisi
Anaç kadın gökkuşağı alabalığı  Kuluçka olukları 
Depoyu Yetiştirme  Raceways 
Profil
Tarihsel arka plan
Gökkuşağı alabalığı Alaska Meksika arasında değişen, Kuzey Amerika’nın Pasifik Drenajlarda özgüdür.1874 yılından bu yana eğlence olta balıkçılığı ve su ürünleri yetiştiriciliği amacıyla Antarktika hariç tüm kıtalarda, suların tanıtıldı. Peletlendi beslemeleri geliştirilen olarak üretim büyük ölçüde 1950’li yıllarda genişleyen. Alabalık balıkçılık tutulur, ya da kültür Asya, Doğu Afrika ve Güney Amerika’nın birçok tropikal ve alt tropikal ülkelerin yayla havzaların, uygulanan. Diğer kitle seleksiyonu ve geliştirilmiş kültür nitelikleri melezlemiştir yüzünden ortaya çıkan edilmiş olduğu bir sonucu olarak, çeşitli yerel evcil suşları (örneğin, Shasta ve Kamloops) geliştirdik.
Ana üretici ülkeler

Birçok ülke gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliği üretimi rapor edildi. Bazıları Avrupa, Kuzey Amerika, Şili, Japonya ve Avustralya’da birincil üretim alanlarında bulunan büyük sistemlerden üretimine kıyasla görece önemsiz çıkışı var.

Oncorhynchus mykiss ana üretici ülkeler (FAO Su Ürünleri İstatistikleri, 2006)
Habitat ve biyoloji
Gökkuşağı alabalığı ortamları ve taşıma geniş bir yelpazede hoşgörülü, hızlı büyüyen, yumurtlamak için kolay bir cesur balık, ve büyük yavru kolayca (genellikle zooplanktonlarla beslenme) suni bir diyet için sütten olabilir. Birçok farklı habitatları işgal anadromous bir yaşam öyküsü [steelhead olarak bilinen suş] arasında değişen (okyanusta yaşayan ama çakıl tabanlı, hızlı akan, iyi oksijenli nehirlerin ve derelerin yumurtlama) yeteneğine sahip kalıcı gölleri yaşayan için. Anadromous gerginlik tatlısu gerilme sadece aynı zaman dilimi içinde 4,5 kg ulaşabileceğine ise, 3 yıl içinde 7-10 kg elde, onun hızlı büyüme için bilinir. Bu tür sıcaklık değişiminin (0-27 ° C) büyük aralıkları dayanabilir, ancak yumurtlama ve büyüme dar bir aralığında görülür (9-14 ° C). Gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliği için optimum su sıcaklığı 21 ° C’nin altındadır. Değişir olgunluk yaşı neden bir sonucu, ısı ve gıda kullanılabilirlik etkisi büyüme ve olgunlaşma, gibi; genellikle 3-4 yıl olsa. Dişiler / kg vücut ağırlığı 2 000 kadar yumurta üretebilmektedir. Yumurta çapı (3-7 mm) daha büyüktür. Seçici yetiştirme ve fotoperiyod ayarı daha erken olgunlaştığı ve tüm yıl boyunca spawn kuluçkahane suşları geliştirdi rağmen çoğu balık sadece ilkbaharda (Ocak-Mayıs), bir kere spawn. Üstün karakteristik seçimi de hastalık ve doğurganlığa kadar büyüme oranları, artan direnç ve et kalitesini ve lezzetini artırmak, çapraz üreme elde edilir. Dolayısıyla müşteriye hitap etmiyor ‘kanca gibi’ çene kaçınarak, steril, triploid kadın üreten ve tanıttı sağlamak embriyo cinsiyet kromozomlarının genetik manipülasyon / bireyler doğurmak değil kaçtı. Alabalık kültürü sistemlerinde doğal spawn olmayacak; Böylece gençler bir kuluçka yapay yumurtlama ya da vahşi stokları yumurta toplama yoluyla elde edilmelidir. Larva iyi kuluçka döneminde gelişmiştir. Eti turuncu-pembe renk sorumlu karotenoid pigmentleri içeren sucul ve karasal böcekler, yumuşakçalar, kabuklular, balık yumurtası, minnows ve diğer küçük balıklar üzerinde vahşi, yetişkin alabalık yem, ama en önemli besindir tatlı su karides, içinde . Ürünleri yetiştiriciliğinde de aquafeeds sentetik pigmentler astaksantin ve kantaksantin dahil edilmesi bu pembe renge üretilmesine neden olur (burada arzu edilir).
Üretim
Üretim döngüsü

Oncorhynchus üretimi döngüsü 

Üretim sistemleri

Monokültür gökkuşağı alabalığı kültüründe en yaygın uygulamadır ve yoğun sistemler işlem ekonomik olarak cazip hale getirmek için birçok durumda gerekli kabul edilmektedir. Ticari alabalık üretimi için potansiyel saha havalandırma olmaksızın (yüksek kaliteli su yıl boyunca kaynağı olmalıdır – 1 havalandırma veya bir dizi kriteri karşılayan havalandırma ile alabalık), 5 lt / sn / ton olmadan alabalık l / dak / kg:

DO 2 : yakın doygunluk.
CO 2 : <2.0 ppm.
Sıcaklığı: 12-21ºC.
pH değeri: 6.5-8.5.
Alkalinite (CaCO olarak 3 ): 10-400 mg / lt.
Manganez: <0.01 mg / lt.
Demir: <1.0 mg / litre.
Çinko: <0.05 mg / lt.
Bakır: Yumuşak suda <0.006 mg / litre veya sert suda <0.3 mg / litre.

Pompalama gerekmemektedir burada yer altı suyu kullanılabilir, ancak havalandırma bazı durumlarda gerekli olabilir.Çözünmüş azot ile aşırı doymuş de su gaz kabarcıkları dolaşım gaz kabarcıklarının hastalığı olarak bilinen bir durumun tedavisi ve korunması, balık kan oluşmasına neden olabilir.Alternatif olarak, nehir suyu kullanılabilir, ancak sıcaklık ve debi dalgalanmaları üretim kapasitesini değiştirebilir edilebilir.Bu kriterlerin karşılanması durumunda, alabalık genellikle yuvarlanma veya akan su ile birlikte havuzlarda üzerinde yetiştirilen, ancak bazı kafesleri ve devir daim sistemleri üretilmektedir.

Tohum kaynağı

Anaç geliştirme

Alabalık yetiştiricilik sistemlerinde doğal spawn olmayacak, dolayısıyla yumurta yapay yüksek kaliteli damızlık balık kökenli zaman (olgun) tam olgun; İki yaşındaki alabalık yumurtlama başlar, ancak onlar üç ya da dört yaşından önce, kadın nadiren yayılması için kullanılmaktadır. Gerekli anaç sayısı çiftlik üretim programı karşılamak için gerekli yavru veya yavru sayısına bağlıdır. Numarası sağkalım farklı yaşam evrelerinde oranları ve anaç doğurganlığı dayalı hesaplanmış olabilir. Genel olarak, üç dişi için bir erkek, anaç için tatmin edici bir cinsiyet oranı olarak kabul edilir. Erkek ve dişiler genellikle ayrı tutulur.Anaç bakım diğer kaynaklardan gözlü yumurta satın almak için bazı çiftlikleri neden yoğun masraflı ve emek olabilir; girişte iyodin (10 dakika süre ile, 100 mg / L) ile işlendi ve yavaş yavaş kuluçka sıcaklığı yükseltilebilir karşın, bu, “hastalık bulunmaz sertifikası ‘olmalıdır. Anaç hızlı büyüme ve erken olgunlaşma (genellikle 2 yıl sonra) için seçilir. Bir sık kullanılan yönetim aracı hızlı büyüyecek all kadın döl üretmek için seks ters, tüm kadın anaç kullanmaktır. Fonksiyonel erkek marş ile erkeklik hormonu 17-metil testosteron oral uygulama tarafından üretilen yavru aşamasında besleniyor. soyma ve gübreleme gökkuşağı alabalığının üreme iyi anlaşılmış ve teknikler çok iyi gelişmiştir. Su karışım olmaksızın döllenme kuru yöntem olup, en yaygın bir yaklaşımdır. Yumurta temiz, daha sağlıklı yumurta, havalandırma alanına veya hava yumurtlama ile pelvik yüzgeçleri gelen basınç uygulayarak balık daha az strese neden ve üreterek dişilerden (anestezi altında) manüel olarak uzaklaştırılır. Bir hipodermik iğne pelvik kanatların ve hava basıncı (2 psi) yakın vücut boşluğuna yaklaşık 10 mm yerleştirilmesi yumurta dışarı atar. Hava balık kenarlarını masaj vücut boşluğundan çıkarılır. 2 000 e kadar yumurta / kg vücut ağırlığı, kuru bir kapta toplanır ve dölleme kabiliyetini geliştirmek, su ile temas. Erkek bir kapta Milt toplama dişilerle aynı şekilde ayrılır, su ve idrar kirlenmenin önlenmesi.Birden fazla erkeğe milt (iyi bir gübreleme sağlar) yumurta ile karıştırılır. Üç ya da dört erkek o Milt önerilir soyluluk azaltmak için, döllenme öncesi karıştırılır. Su kabuk ve boyunduruk arasındaki perivitelline boşluğu doldurarak yaklaşık yüzde 20 oranında boyutunu artırmak için yumurta sperm etkinleştirmek ve yol açmak için ilave edildi; ‘Su-sertleştirme’ olarak bilinen bir süreç. Döllenmiş yumurta 20 dakika sonra taşınan ve en fazla 48 saat sonra gübreleme, ama sonra değil gözlü aşamasına kadar (gözler kabuk yoluyla görünür) olabilir. Bu embriyolar öldürecek gibi ışığına doğrudan maruz, tüm geliştirme aşamalarında kaçınılmalıdır. üretim çıkış artırmak için geliştirilen bir tekniktir kadın, ya da triploidlerin ve monoseks kültürünün kullanılmasıdır. Triploidi cinsiyet tersine, masculinised kadın (XXX kromozom) için Milt ile dişi yumurta (XX kromozom) gübre üretilir Monosex iken basınç veya ısı yumurtaları maruz bırakılması ile gerçekleştirilir. Seks-ters balık olgun testis büyük ve yuvarlak ama hiçbir delik bulunur. Testisler karın çıkarılmış ve kaplara Milt boşaltmak için tahriş eder. Uzantı sıvı eşit hacimde, normal yumurtalarının Gübreleme sperm hareketli, hazır hale getirmek için ilave edilir.Bu tekniğin bir avantajı sadece anaç seks-ters olduğunu, ve pazarlanan balık hormonal tedaviye maruz değil iken onlar, ayrı ayrı yetiştirilebilir.

Kuluçka üretim
Gözlü sahne troughs, dikey akış inkübatör kuluçkalık veya kavanoz yavrulama, ulaşılana kadar yumurta rahatsız inkübe edilir. Kuluçka ve yetiştirme olukları yaklaşık 4 m uzunluğunda 40-50 cm 20 cm derinliğinde, genişliğinde, ve kadar vardır. Genellikle yumurta 2 tabakalarının telli sepetlere konulmuştur ya da korumalı tepsiler (Kaliforniya tepsiler) alt tarafının 5 cm desteklemiştir ve su tepsi (/ dakika 3-4 L) aracılığıyla geçer. Yumurta yumurtadan (4-14 hafta) olarak yavru bir alt teknesine örgü ile bırakın. Alternatif birbiri üstüne 16 tepsi kadar yığını dikey akış inkübatör (Heath kuluçka) ‘dir. Tek bir su kaynağı kadar yumurta ila (04/03 L / dk) ve bu nedenle, gazlı suyun ve boşluk çok az bir miktar bölmeye yumurtaların büyük sayıda izin olma, daha aşağıdaki ızgara tabanına doğru yayılarak akar. Sac yavru yumurtadan çıktıktan sonra yaklaşık 10-14 gün swim-up kadar tepsiler içinde kalabilir.Kuluçkalık için alınan Zaman 14.4 ° C (yaklaşık 370 derece gün) 3.9 ° C ve 21 gün 100 gün alarak, su sıcaklığına bağlı olarak değişir. Mevcut ticari veya inşa edilmiş bir 40 L davul ve PVC boru, kavanoz kuluçkalık, alttan su tanıtmak ve üstten akar. 50 000 yumurta, ucuz bir yumurta rulo bir su akışı içinde süspansiyona kuluçkalanmıştır inkübatör yumurtalarda kuluçka hacminin üçte ikisini içeren sağlanır ve akış hızı yumurta statik derinliğinin 50 oranında asansör edilebilir. Tüm bu yöntemlerin ölü yumurta mantar enfeksiyonu sınırlamak için düzenli olarak kaldırılır. Mantar enfeksiyonları 1 de giriş suyu formalin (formaldehit yüzde 37 çözelti) kullanılarak kontrol edilebilir: 15 dakika boyunca 600 seyreltme günlük değil, kuluçka 24 saat içinde. (Yumurta 40 cm bırakarak) gözlü sahne addling ulaşan zayıf ve gelişmemiş yumurta kaldırır üzerine. Alabalık yumurtadan (2-4 hafta sürer) bir yumurta sarısında gıda rezervi ile (genellikle yüzde 95), dolayısıyla sarısı olarak adlandırılır -sac yavru veya alevins. Yumurta toplu Kuluçka genellikle 2-3 bütün yumurta kabukları düzenli kaldırılır ve bu süre boyunca gün, ve ölü ve deforme yavru alır. Yetiştirme olukları ayrı kuluçkaya yumurtaları yumurtadan çıktıktan sonra olukları yetiştirme aktarılır. Yumurtadan çıktıktan sonra, tepsiler çıkarılır ve yavru ‘swim-up’ sahne ulaşana kadar yalak su derinliği azaltılmış akış ile (8-10 cm) sığ tutulur, yolk kesesi emilir ve aktif gıda arama başlar.
Yetiştirme yavru
Fry, geleneksel olarak yavru düzenli bir akım ve muntazam bir dağılımının muhafaza edilmesi için cam elyafı veya şekil tercihen dairesel beton tank içinde yetiştirilen, ancak kare tank da bulunmaktadır.Tanklar 50-60 cm derinliklerinde, genellikle 2 m çapında veya 2 x 2 m meydanında bulunmaktadır. Su su sirkülasyonu yaratmak için, bir dirsek boru ya da bir püskürtme çubuğu ile tank tarafına verilir.Boşaltma tankın merkezinde ve gözenekli bir elek ile korunmaktadır. Bu pozisyon, su kolay çıkarılması için atıkları toplayan merkezine doğru bir girdap oluşturması sağlanır. Karter veya tahliye borusu suyu düzenlemek için kullanılabilir tankın tarafındaki bir dirsek borusuna bağlanır. kızartma beslenir özel olarak hazırlanan başlatıcı yaklaşık yüzde 50 yüzerek aşamaya ulaştığı başlangıç otomatik besleyiciler ile beslenir . En çok balık aktif besleyen zaman, balık ağırlıkça yüzde 10 saat gibi kemer besleme kullanılarak, tercihen sürekli olarak, 2-3 hafta boyunca günlük olarak ele alınmalıdır. Balık unu (yüzde 80), balık yağları ve tahıllar, yapılan besleme peletler, büyüme ve ürün kalitesinin teşvik, beslenme bir denge sağlar, ve yaklaşık yüzde 50 protein, yüzde 12-15 yağ, vitaminler (A, D, içerecek şekilde formüle edilir ve burada arzu E), mineraller (kalsiyum, fosfor ve sodyum), bir pigment ihtiva ederler) (pembe eti elde etmek. Yüksek enerjili ticari yemler ve iyi besleme uygulamaları 0,8 gibi düşük FcR’ler verim: 1.Yavru 15-25 mm olduğunda uzunluğunda besleme sıcaklığı ve balık boyutuna ilişkin yayımlanan çizelgeleri dayanmaktadır. Otomatik besleyiciler kullanışlıdır, ancak talep besleyiciler büyük balıklar için daha etkin olmasına rağmen elle beslenmesi, oluşmaz fazla beslenmesinin sağlanması için erken aşamada önerilir. Büyüme devam ederken, çözünmüş oksijen izlenir ve balık yoğunluğun azaltılması için büyük tanklar taşınır.
Ongrowing teknikleri
Yarış Pisti ve gölet düzeni

Yavru uzunluğu 8-10 cm ulaştığında (250 balık / kg) onlar açık büyümek-out tesislerine taşınır. Bunlar somut yuvarlanma, içinden akan Danimarka göletler, veya kafesleri içerebilir. Bireysel geçişleri ve göletler 12-30 m uzunluğunda ve 1-1,2 m derinliğinde, genellikle 2-3 m genişliğinde. Raceways suyu iyi oksijenli sağlar ve su kalitesi akış oranlarını artırarak geliştirilebilir; Ancak, hisse senedi dış su kalitesi zayıf ve ortam su sıcaklıkları önemli ölçüde büyüme oranlarını etkileyebilir. Bir dizi yuvarlanma veya gölet sayısı pH [düşük pH (6.5-7.0) sendikalı amonyak konsantrasyonunu azaltır] ve arazinin eğimine göre değişir (her kanal arasındaki 40 cm açılan havalandırma için gereklidir). Tipik bir oluk veya gölet düzeni yukarıda gösterilmiştir. Herhangi bir kirlenme sisteminin sadece küçük bir parçası akar olarak hijyen, su kalitesi ve kontrol hastalık sorunlar için paralel tasarım, daha iyi. Fry 25-50 yavru yüksek üretim mümkün olmasına rağmen, doğru beslenme ve su kaynağı ile 30 kg / m² kadar üretim / m² her iki sistemlerde depolanmaktadır. Balık genellikle içinde, pazarlanabilir boyut (30-40 cm) yetiştirilmektedir 9 ay, bazı balık 20 ay içinde daha büyük boyutlarda yetiştirilmektedir rağmen. Hisse senedi böylece hızlı bir büyüme sağlanması, genellikle dört kez yoğunluk gerektiren bir üretim döngüsüne (ilk yıl) içinde (2-5 g, 10-20 g, 50-60 g ve> 100 g) azaltılmış, serilenir iyileştirilmesi yönetimini beslenme ve ürün homojenliği yaratmak. Balık miktarı ve boyutu örnekleme (ayda iki kez) hesaplanacak taşıma kapasitesine büyüme oranları, yem dönüşüm, üretim maliyetleri ve yakınlık tahminlerini sağlar; uygun çiftlik yönetimi için önemli hususlar. Alternatif alabalık sistemleri kafes kültürü (6 m 6 m 4-5 m derinliğinde) tarafından balık (100 000), tatlı su ve denizel yüzer kafeslerde tutulan üretim sistemleri (kapsamaktadır büyüyen iyi su temini ve yeterli çözünmüş oksijen sağlayarak geçmiş yavru aşaması) ortamlar. Bu akış yoluyla sistemlere göre daha düşük sermaye maliyeti ile su kütlelerinin mevcut kullanır Bu yöntem, teknik basittir; Ancak, hisse senetleri dış su kalitesi problemleri ve balık predatör (fareler ve kuşlar) yeme, savunmasız ve büyüme oranları ortam sıcaklığına bağlıdır.Yüksek stoklama yoğunlukları elde edilebilir (30-40 kg / m²) ve deniz kafeslerine aktarılır balık büyük pazar boyutuna ulaşmadan, daha hızlı büyüme oranları var. Yaklaşık 70 g ağırlığında Fry az 18 ay içinde 3 kg elde edebilirsiniz.

Besleme kaynağı
Gökkuşağı alabalığı gıdaların yaş ve pişirme-ekstrüzyon işleme üzerinde modifiye edilmiş Şimdi tüm yaşam evrelerinde kompakt besleyici pelet diyetler sağlamak besler. Bu şekilde yapılan peletler eklenen balık yağı yüksek miktarda absorbe ve yüksek enerji üretim yüzde 16 büyümüştür yağ ile beslemeleri izin. Yemlerinde Diyet protein düzeyleri 35-45 oranında yükseldi ve diyet yağ seviyeleri artık yüksek enerjili yemlerin ise yüzde 22 oranında aştı. Gökkuşağı alabalığı kullanım balık unu, balık yağı, tahıl ve diğer malzemeler, ancak balık yemek miktarı için yem formülasyonlar, soya unu gibi alternatif protein kaynakları kullanılarak son yıllarda az yüzde 50 azalttı. Bu yüksek enerjili diyetler, verimli genellikle 1’e yakın gıda dönüşüm oranlarında, gökkuşağı alabalığı çevrilir: 1. Besleme yöntemleri üretim sistemleri için değişir. El besleme ince yemek yeme küçük balıklar için uygundur. Elektrik ya da güneş enerjisiyle çalışan mekanik besleyiciler, sık sık balık büyüklüğüne, sıcaklık ve mevsime bağlı olarak belirli aralıklarla seti miktarlarda beslemek için kullanılır. Talep besleyiciler 12 cm’den daha büyük balıklar için kullanılabilir.
Hasat teknikleri
Hasat yöntemleri değişir ama tutan tesislerde su seviyeleri genellikle indirilir ve balık düşülmektedir.Kalem ve kafeslerde, balık süpürme ağları kullanılarak kalabalık ve ya genel olarak iyi tekne ile, tutma kalem canlı ve kesim tesisine taşınacaktır pompalandığı, ya da kalem tarafında katlettiler. Bütün bu süreç bu nedenle, et kalitesinin en iyi, en az stres tutmak amacı ile gerçekleştirilir.
Taşıma ve işleme
Olta amaçlı avlama yönelik balık dikkatle ele ve ulaşım bekliyor için özel bir su birikintisi konulmadan önce fin kalitesi, büyüklüğü ve hastalığın herhangi bir dış belirtileri için kontrol edilir. Tablo için mukadder balık, kontrolleri benzer sonra insanca öldürüldü, ama daha az sıkı edilir. Kesimden önce, tüm balık kez baş üzerinde bırakılmalı, insanca öldürüldü, 3 gün boyunca aç ve olmalıdır; idam balık daha hızlı yağma. Gökkuşağı alabalığı taze veya dondurulmuş ya pazarlara tedarik edilir ve buz üzerinde tutulması halinde raf ömrü 10-14 gündür. Alabalık gutted bütün olarak, fileto (genellikle kemiksiz) olarak pazarlanan, ya da füme alabalık gibi katma değerli ürünler gibi.
Üretim maliyeti
Her işte olduğu gibi, gökkuşağı alabalık çiftlikleri gelirlerini artırmak ve giderlerini azaltmayı amaçlıyor.Bu en iyi değeri besleme / tohum ve malzemeler kullanılarak ve verimli bir FCR elde yapılabilir. Üretim maliyeti ortalama ABD Doları 1.20 ve 2.00 / kg arasındadır. Koşu maliyetleri 6-8 cm satın 1 000 yavru başına 100 USD başlayacak ve 1 ABD Doları 000-1 400. itibaren bir yıl süreyle besleyebilir Veteriner ve ilaç maliyetleri ulaşım ve satış komisyonu yaklaşık 500 USD / ton ile 50 USD / ton dan .
Hastalıklar ve kontrol önlemleri

Aşağıdaki tabloda özetlenmiştir yetiştiricilikte gökkuşağı alabalığı etkileyebilecek hastalıklar ve parazitler, çeşitli vardır. Önleme en önemli ölçüsüdür; ekipman, erişimi kısıtlayarak dezenfektan banyosunu yükleyerek ve dezenfekte ederek iyi kuluçkahane sanitasyon. hastalığa neden olan ajanlara savunmasız balık pozu azaltır Bazı durumlarda antibiyotikler ve diğer ilaç tedavisinde kullanılan olmuştur ama bu tablodaki dahil FAO önerdiği anlamına gelmez.

HASTALIK AJAN TİP SENDROMU ÖNLEMLER
Furunkulus Aeromonas salmonicida Bakteri Bağırsak iltihabı; kanatların kızarma; vücut üzerinde kaynar;göğüs yüzgeçleri enfekte; dokular geri die Örneğin gıda, oksitetrasiklin ile karışık Antibiyotik
Fronküloz benzer Aeromonas liquefaciens Bakteri Açık yaralar haline vücudunda küçük lezyonlar; e kızarık hale gelir ve dokuları yıkmak Fronküloz aynı işleme
Vibriosis Vibrio anguillarum Bakteri Iştah kaybı; havalandırma ve ağız çevresinde yüzgeçleri ve alanlar kızarık hale gelir; bazen ağız ve solungaçları etrafında kanama;Potansiyel yüksek mortalite Daha fazla koruma fronküloz, ayrıca aşı olarak aynı
Bakteriyel böbrek hastalığı (BKD) Corynebacterium Bakteri Böbrekte beyazımsı lezyonları;böbrekler ve karaciğer kanama;bazı balık iştahını kaybeder ve yüzeye yakın yüzmek olabilir; Koyu renkli görünür Fronküloz aynı
Bakteriyel solungaç hastalığı Myxobacterium Bakteri Iştah kaybı; şişme ve solungaçları kızarma; sonunda solungaç filamentleri kitle birlikte ve daha sonraki dönemde bir salgı engelleme solungaç fonksiyonu ile solgun hale Bakteri imha ve su temini düzenli filtreleme yıkanırken su parçacıkları kaldırmak için
Enfektif Pankreas Nekroz IPN Virüs Sonunda tankın dibine düzensiz yüzme, ölüm gerçekleşir Yok tedavisi; Enfekte stokunun çıkarılması ile hastalığın tamamen ortadan kaldırılması
Enfektif Hematopoetik Nekroz IHN Virüs Düzensiz yüzme sonunda hızla ölüm meydana bundan sonra nefes iken baş aşağı kayan; gözler çıkıntı;göğüs yüzgeçleri tabanı, sırt yüzgeci ve menfezindeki kanama Yukarıdaki
Viral Hemorajik Septisemi VHS Virüs Gözlerini kanama, bazı durumlarda, gözleri şişkin ve; soluk solungaçlar;karında şişkinlik; uyuşukluk Yukarıdaki
Beyaz nokta Benek Protozoon Vücudunuzda beyaz lekeler;uyuşuk hale; Tankın yanında ovularak parazitleri çıkarmaya çalışmayın Yüzey parazitler için formalin banyosu;Yüzeyden parazitler için bakır sülfat; hızlı akan suyu ile önlenir
Sema hastalığı (Myxosomiasis) Myxosoma cerebralis Protozoon Derinin koyulaşması; eğirme moda yüzme; solungaçları ve kuyruk yüzgecinin etrafında deformiteleri;Ölüm sonunda oluşur Herhangi bir tedavi;balık enfekte suyun dışında tutulmalıdır;suyu kalsiyum Siyanamidin ile tedavi
Hexamitaisis Octomitis Hexamita truttae Protozoon Uyuşuk, ölüm meydana tankın dibine batsın; Bazı balık ani rastgele hareketleri yapmak Gıda ile Kalomel Yem
Costiasis Costia necatrix Protozoon Parazit içeren cilt üzerinde mavi-gri balçık Formalin banyosu
Şans Gyrodactylus sp. Trematod Parazitler kaudale ve anal yüzgeçler bağlı; Vücut ve yüzgeçler tarafından saldırıya lezyonlar bırakarak, aşındırmak Saprolegnia Formalin banyosu
Trematodal parazit Diplostomum spathaceum Trematod Göz merceği bulutlu; durumunun kaybı Yok tedavi. Su temini salyangoz ana açık tutuldu

Patoloji uzmanlık Tedarikçiler

Her üreten ülkesi gibi lisans, deşarj kontrolü, bildirimi zorunlu hastalık kontrolü, vb ilgili hükümet yetiştiricilik / balıkçılık / hayvan sağlığı bölümleri Ulaşın olarak yasal gereklilikleri, korumak için sorumlu bir devlet yetkisi vardır. Teşhis hizmetlerinin temini devlet birimleri veya özel kuruluşlar veya bireyler tarafından yapılabilir.

Istatistik
Üretim istatistikleri
 

Gökkuşağı alabalığı üretimi özellikle Avrupa ve son zamanlarda Şili’de, 1950’lerden beri katlanarak büyüdü. Bu durum ihracat pazarı için Norveç ve Şili’de kafeslerde artan iç iç pazarlara tedarik Fransa, İtalya, Danimarka, Almanya ve İspanya gibi ülkelerde üretim ve canlıları öncelikle. Şili şu anda en büyük üreticisidir. Diğer büyük üretici ülkeler Norveç, Fransa, İtalya, İspanya, Danimarka, ABD, Almanya, İran ve İngiltere yer alıyor.

Pazar ve ticaret
Orada gıda süpermarketlerde satılan ürünleri ve diğer perakende satış dahil gökkuşağı alabalığı kültürden birçok çıkışları, (özellikle ABD, Avrupa ve Japonya’da) eğlence put-ve-take oyun balıkçılık için nehir ve göllerin stoklama için balık canlı, ve yumurta ve yavrular diğer çiftliklere satılmaktadır. kuluçkahanesinden ürünler insan tüketimi için Ürünler taze olarak geliyor, füme, bütün, fileto, konserve ve dondurulmuş haşlanmış, buharda kızarmış, ızgara yenir alabalık, ya da mikro-dalgasız ve pişmiş . Alabalık işleme atıkları balık unu üretiminde veya gübre olarak kullanılabilir. Eti hafif bir lezzet ile renk pembe beyaz, yumuşak ve hassas olduğu için taze balık pazarı büyük. Gıda pazarı balık büyüklüğü 9 ay içinde ulaşılabilir ama genellikle 280-400 gr ‘pan-boyutlu’ balık, 12-18 ay sonra hasat edilir. Ancak, optimum hasat boyutu küresel değişir: ABD alabalık 450-600 g hasat edilir; 1-2 kg Avrupa’da; (deniz kafesleri) 3-5 kg Kanada, Şili, Norveç, İsveç ve Finlandiya’da. Et rengi tercihleri de ABD beyaz eti tercih ama, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinde aquafeed pigment takviyeleri üretilen pembe et tercih ile küresel değişir. Sıkı kuralları gıda güvenliği ile ilgili tüketim için gökkuşağı alabalığının düzenlenmesi için yerdesiniz. Hijyen ve taze balık güvenli bir ulaşım gıda ajansı direktiflere uygun olarak, bakteriler tarafından kirletilmemiş emin balık sağlamak için büyük önem taşımaktadır.
Durum ve eğilimler
Gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliği birkaç yüz yıldır gelişmekte olan ve birçok açıdan köklü sistemleri kullanılarak, son derece verimli. Ancak, mevcut araştırma ve geliştirme sürekli atık fosforlu konsantrasyonlarını azaltarak, diyetler iyileştirilmesi, devridaim teknoloji geliştirme, yetiştirme arttıkça gelişmiş büyüme için balık genetik olarak üstün soyların geliştirilmesi, olgunlaşma ve cinsiyet kontrol ederek, üretim verimliliği ve satışları artırmak için çalışırken, ve gelişmekte olan iyi pazarlama.Geliştirilmiş olan bir yöntem, üretim maliyetlerini azaltmak açısından etkili olan bir genetik olarak tadil edilmiş bir hormondur. Genetiği değiştirilmiş ürünlere yönelik kamuoyu negatif olmaya devam Ancak, sorunlar baş gösterebilir. Üretim araştırmaları artmaya devam ettikçe sektöründe ileriye taşımak, böylece maliyetleri en azda tutmak için gereklidir.
Ana konular
Nehir suyu potansiyel tür kompozisyonu ve çeşitliliği değiştirerek, kendi doğal seyri saptırılmış olarak alabalık çiftlikleri kaçınılmaz çevre üzerinde etkisi. Çiftliklerden Escapee alabalık potansiyel endemik türler (özellikle kahverengi alabalık) yerinden ve balık toplum yapısının dönüşmesini sonuçlanan saldırgan davranışlar sergileyen, olumsuz etkileri olabilir. akış yoluyla sistemlerden Etkileri hastalık arıtma kimyasalları, yenmemiş yem ve balık büyük ölçüde vardır Çiftliğin mansap su ve sediment kimyasını değiştirebilir dışkıları. Artmış besin su kalitesini (biyolojik oksijen ihtiyacını arttırarak, çözünmüş oksijen miktarını azaltarak ve artan bulanıklık) azaltmak ve yosun ve su bitkileri büyümesini artırmak. Dolayısıyla yem azalmalar sorunu çözmek için gerekli – atık çözünür fosfor ekonomik kaldırılamaz olsa Çıktı kısıtlamalar, katı atıkların kaldırmak için yerleşme alanları olan çiftlikleri gerektirir.Savunmasız vahşi nüfusa çiftlik stoktan hastalıkların iletimi ile ilgili sorunlar vardır.
Translate »