FIRAT ALABALIK

ALABALIK

20120114131647

 

????????????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İşleme metodu :
   Yetiştirilen balıklar pazar boyuna erişince (Alabalıkta 280–300 gr) çiftliklerden hasadı hasadı yapılır. Hasadı yapılan balıklar termal şok tanklarına alınır. Bu tanklarda balık vücut sıcaklığını 0 ; +2 C’e düşürmek için  su ve suyun 3 katı hacminde yaprak  buz kullanılır. Ortalama sıcaklığı 0 / +2 C olan termal şok tanklarında yaklaşık 1-2 dk. İçin de ölür. Bu hızlı ölüm pre-rigor döneminin kısa olmasına ve buna bağlı olarak et kalitesinin yüksek olmasına sebebiyet verir. İşletmenin ürün giriş kısmına tanklar içinde getirilen Alabalıklar ürün girdi kontrolleri yapılarak kayıt altına alınır. Kontrolleri yapılan Alabalıklar geliş sırasına göre paketleme işlemi yapılır.

Alabalık için boylama (Kalibrasyon);
                         150  –  200 gr/adt.
200 –   250 gr/adt.
250 –   300 gr/adt.
300 –   350 gr/adt.
350 –   400 gr/adt.

Kalibre edilen balıklar müşteri talepleri doğrultusunda 10 ve 12 kg’lık strafor kutulara istiflenir. Balıkların
üzeri ince jelatin ile örtülür ve her kutuya ortalama 2 – 2,5 kg yaprak buz ilave edildikten sonra kutu bant ile
kapatılır. Kapatılmış kutular palet üzerine istifleme yapılarak, palet streçlenir. Sevkiyata kadar 0; +2 C  deki
soğuk hava deposunda (Taze Soğutulmuş şeklinde Muhafaza ) edilir.

Raf ömrü           : 0; +2 C ‘de  10-12 Gün

Kullanımı          : Taze olarak satıldığı için tüketici isteğine uygun şekilde temizleme ve yıkama işlemlerinden
sonra pişirilerek tüketilir.

Ambalaj şekli   : Isı yalıtımlı strafor kutu içinde; 10 kg ve/veya 10 kg ’lık net ağırlıkta balık, Balık ile buzun temasını kesen jelatin örtü ve 2 -2,5 kg  yaprak buz.

Etiket bilgileri  : Ürün adı , Ürün lot no (seri no, parti no) , Kalibre (gramaj aralığı ) , Son Kullanım
tarihi , Üretim Tesisi – çiftlik   numarası,paketleme tesis onay numarası ve net ağırlık bilgileri  bulunmaktadır.

Sevkiyat Koşulları : 0; +2 C de frigolu araç ile yapılır.

Hedef tüketici kitlesi :
Hedef tüketici genel nüfustur ki bu grup doğal olarak yaşlıları ve Çocukları da kapsar.
Ürettiğimiz Alabalıkları tüm fiziksel,kimyasal ve mikrobiyolojik kontrollerden geçtiği, tazeliğini muhafaza ederek tüketiciye ulaştırılmaktadır.

Doğal olarak sadece balıkta bulunan Omega 3’ün insan sağlığı üzerinde çok önemli  etkileri bulunduğu tespit edilmiştir. Özellikle çocukların vücut ve zeka gelişimi üzerinde etkili olduğu görülmüştür. Ayrıca hücre yenileme özelliği nedeniyle yaşlılar için çok gerekli bir besin maddesidir. Damar sertliğini önlemekte, kalp krizi riskini azaltmakta, kolesterolü düşürmekte, sinir sistemini düzenlemede, romatizmayı, kanseri, astım ve şekeri önlemede OMEGA 3’ün çok önemli etkisi olduğu saptanmıştır. Ayrıca alabalık kilo problemi olanlar için de en iyi diyet besinidir

BESİN DEĞERİ 114 Kcal
YAĞ 4.3 Gr
PROTEİN 21.5 Gr
SODYUM 0.06 Gr
DOYMUŞ YAĞ ASİDİ 1.6 Gr

 

 

Translate »